19. syyskuuta 2015

Marimekko Tori -mekko


En aluksi syttynyt tästä kaavasta enkä edes kankaasta. Kangas lähti matkaan Juvan Marikekko Outlet -myymälän palalaarista kesällä, koska ajattelin silloin sen sopivan johonkin lasten mekkoon. Tällä viikolla kangas osui sitten silmiini muiden kankaiden joukosta ja aloin pohtia, millaiseen mekkoon se sopisi parhaiten. Selatessani Mekkotehtaan-kirjaa ei vaihtoehdoksi lopulta jäänyt enää muuta kuin Matleena. Osin siksi, että kangasta oli suhteellisen vähän ja osin siksi, että halusin tehdä liivimekon. Täytyy sanoa, että olen lopputuloksesta jopa positiivisesti yllättynyt ja nyt harmittaa, etten ottanut kangasta matkaan silloin enemmän, että olisin saanut tehtyä molemmille kaksosista tällaiset.


Yläosan kaarrokkeisiin tulee vuorikankaiden ja päällyskankaiden väliin liimaharsoa. Tämän ainoan kerran en käyttänyt joka vaiheessa leivinpapereita suojana ja arvatkaapa, mitä kävi. Onnistuin saamaan liimaa silitysrautaan! Voi kääk. Roskikseen heittämisen sijaan päädyin selaamaan netistä puhdistusohjeita kunnes löysin sopivan ja toimivan, jonka jaan teidän kanssa, jos joskus joudutte puhdistamaan silitysrautaa liimasta.

Silitysraudan puhdistus liimasta:
Mittaa kattilaan väkiviinaetikkaa 1/2 osaa ja karkeaa ruokasuolaa 1/2 osaa. Kuumenna niin kauan, että suola liukenee suurimmaksi osaksi. Kastele kangasta liuokseen ja hankaa silitysraudan pohjaa reilusti.

Lopuksi höyrysilitin kaksi pesällistä vettä harsokankaaseen etikan hajun poistamiseksi.

Kangas: Marimekko Tori -kangas, Juva Marimekko Outlet
Kaava: Mekkotehdas Matleena


Tiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti